Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поєднання ЛФК з лікувальним масажем і фізіотерапією



МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

УНІВЕРСИТЕТСЬКИЙ КОЛЕДЖ

КИЇВСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ

БОРИСА ГРІНЧЕНКА

ЛЕКЦІЯ 10. ПОЄДНАННЯ ЛІКУВАЛЬНОЇ ФІЗКУЛЬТУРИ З ІНШИМИ ЗАСОБАМИ

ФІЗИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ

(ПРАКТИЧНЕ – ЛЕКЦІЯ № 1)

/дисципліна «Лікувальна фізкультура»/

Спеціальність – Фізичне виховання

Викладач: Молчанова Олена Андріївна

Київ – 2011

ЛЕКЦІЯ 10. ПОЄДНАННЯ ЛІКУВАЛЬНОЇ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ З ІНШИМИ ЗАСОБАМИ ФІЗИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ

(ПРАКТИЧНЕ – ЛЕКЦІЯ № 1)

1. Поєднання ЛФК з лікувальним масажем і фізіотерапією

2. Поєднання ЛФК з лікувальним масажем

3. Поєднання ЛФК з механотерапією

4. Поєднання ЛФК з працетерапією

Комплексне лікування передбачає використання різноманітних засобів і методів, що націлені на досягнення у найкоротші терміни максимального ефекту. Однак не завжди їх кількість сприяє скорішому одужанню, нерідко вони можуть перевантажувати хворого, протидіяти один одному або бути зовсім несумісними. Тому у процесі відновного лікування реабілітолог має знати, як поєднуються і яка послідовність застосування засобів фізичної реабілітації, щоб вони доповнювали і підсилювали дію один одного і сполучались з іншими методами лікування.

Поєднання ЛФК з лікувальним масажем і фізіотерапією

Лікувальна фізична культура сполучається з усіма засобами фізичної реабілітації і комбінується здебільшого з лікувальним масажем і фізіотерапією у лікарняному і післялікарняному періодах реабілітації. Для більшості хворих застосовують два типи комбінування цих лікувальних засобів: перший – спочатку фізичні вправи, потім – масаж і через 30 – 90 хв – фізіотерапевтична процедура; другий – першою проводиться фізіотерапевтична процедура, а через 2 – 3 год – фізичні вправи і потім – масаж.

При деяких захворюваннях вказані засоби фізичної реабілітації комбінують іншим чином. Так, при лікуванні травм і захворювань опорно-рухового апарату та периферичної нервової системи спочатку застосовують теплові процедури, потім прогріту ділянку масажують і після цього застосовують фізичні вправи. При серцево-судинних захворюваннях рекомендується спочатку зробити масаж, через 30 – 60 хв. – лікувальну гімнастику, потім – через 1 – 1,5 год – бальнеотерапевтичну процедуру.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 1923 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...