Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

І. Методика вивчення алгебраїчного матеріалу



Відповідно до програми початковий курс математики містить елементи алгебри. Учні І—IV класів повинні дістати початкові ві­домості про математичні вирази, числові рівності і нерівності, озна­йомитися з буквеною символікою, навчитися розв'язувати несклад­ні рівняння і нерівності, набути уміння розв'язувати деякі прості і складені задачі за допомогою рівнянь.

Алгебраїчний матеріал вивчають, починаючи з І класу, в тісно­му зв'язку з арифметичним і геометричним матеріалом. Введення елементів алгебри сприяє узагальненню понять про число, ариф­метичні дії, відношення і водночас готує дітей до вивчення алгеб­ри в наступних класах.

Програмою з математики в І—IV класах передбачено навчити дітей читати і записувати математичні вирази; ознайомити з пра­вилами порядку виконання дій і навчити ними користуватися під \-ч.ас обчислень, ознайомити учнів з тотожними перетвореннями ви­разів.

У процесі формування в дітей поняття математичного виразу треба враховувати, що знак дії, поставлений між числами, має по­двійний зміст; з одного боку, 'він позначає дію, яку треба викона­ти над числами (наприклад, 6+4 —• до шести додати чотири); в другому — знак дії позначає вираз (6+4 — це сума чисел 6 і 4).

Поняття про вираз формують у молодших школярів у тісному.зв'язку з поняттям про арифметичні дії, що сприяє кращому засво­єнню їх.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 4089 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...