Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варіант 6. 1. Сутність і структура політичної системи суспільства



1. Сутність і структура політичної системи суспільства.

2. Мета і функції політичних партій.

3. Класифікація політичного лідерства.

4. Проблеми легітимності політичної влади.

Перше питання потребує, насамперед, визначення, що слід розуміти під політичною системою суспільства. Потім назвати основні елементи структури політичної системи (організаційна, нормативна, культурно-ідеологічна, інформаційно-комунікативна підсистеми) і дати їх характеристику. Висновки.

Відповідаючи на друге питання вкажіть головну мету політичної партії. Також назвіть основні функції, котрі політичні партії виконують у суспільстві (узгодження інтересів і потреб різних груп та індивідів, соціального представництва, соціальної інтеграції, політичної соціалізації, боротьба за владу, політичне рекрутування, розробка і здійснення політичного курсу) і розкрийте механізм їх реалізації. Висновки.

Розпочинаючи відповідь на третє питання, зверніть увагу на те, що у політичній літературі існують різнопланові класифікації політичного лідерства. Виберіть основні (наприклад, традиційне, раціонально-легальне, харизматичне; авторитарне та демократичне; реформатори, революціонери, консерватори та ін.) і дайте їм характеристику. Висновки.

Однією із найважливіших особливостей політичної влади є її легітимність. Четверте питання потребує визначення цього поняття. Слід також зупинитися на типах легітимності, показати, що собою представляє криза легітимності влади і які шляхи її подолання. Висновки.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 350 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...