Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТТХ ПУ ПТКР



№ з/р Основні показники ПТКР “Дракон” ПТКР “Тоу”
1. Рік прийняття на озброєння    
2. Калібр, мм    
3. Вага, кг: - з контейнером - бойової частини 10,5 2,44 3,6
4. Довжина ракети, мм    
5. Дальність стрільби: - max - min    
6. Швидкість ракети (max)    
8. Бронепробиваємість, мм   500-600

Польова артилерія є основним засобом вогневої поразки в сухопутних військах, вносить найбільш вагомий внесок у вогневу міць загальновійськових формувань, особливо в ході ведення бойових дій без застосування ядерної зброї. Польова артилерія, вогневі засоби якої характеризуються високою точністю стрільби, а також простотою конструкції й гнучкістю вогню, може успішно вирішувати широке коло бойових завдань, як у наступі, так і в обороні. Вона здатна знищувати або придушувати засоби ядерного нападу противника, його бронетанкову техніку, артилерію, міномети, протитанкові засоби, засоби ПВО й живу силу, пункти управління, органи матеріально-технічного й тилового забезпечення, здійснювати постановку димових завіс, дистанційне мінування й освітлення місцевості, а також брати активну участь у глибокій вогневій поразці противника.

Польова артилерія є одним з основних родів військ і включає частини й підрозділи тактичних ракет, реактивних систем залпового вогню, самохідних і буксуємих гаубиць.

Польова артилерія мотопіхотної (бронетанкової) дивізії включає штаб, дві батареї (штабну, артилерійської інструментальної розвідки, три дивізіони 155-мм СГ і реактивний дивізіон (18 РСЗО MLRS)).

Штаб (150 чоловік) призначений для планування, управління й координації вогню штатної й доданої артилерії, а також для організації всіх видів бойового й тилового забезпечення. У його складі є п'ять секцій (управління, взаємодій, дві метеорологічного забезпечення, адміністративно-тилова), центр управління вогнем дивізіонної артилерії (ЦУО), група координації вогневої підтримки (ГКОП) і два взводи (топогеодезичний і зв'язку).

Штабна батарея (37 чоловік) відповідає за тилове забезпечення підрозділів штабу артилерії дивізії.

Батарея артилерійсько-інструментальної розвідки (95 чоловік) призначена для виявлення вогневих засобів противника в смузі дій дивізії, обробки й видачі даних у ЦУО дивізіонній артилерії. Ці завдання вирішуються шляхом зарубки за допомогою РЛС рухомих цілей, вогневих позицій артилерійських знарядь і мінометів.

Реактивний дивізіон призначений для надання загальної вогневої підтримки в інтересах дивізії. Залпом однієї установки (12 НУР) може бути накрита площа близько 25 тис. м2 (ракети з кумулятивно-осколковими бойовими частинами) або встановлене мінне поле на площі 1000х400 м (336 протитанкових мін).

До складу артилерійського дивізіону мотопіхотної бригади входять три батареї 155-мм СГ М109 АЗ (по вісім гармат), батарея штабна й постачання (три РЛС) і запасна батареї.

Усього в дивізіоні 155- мм СГ - 24, три РЛС і 16 рухомих артилерійських спостережних пунктів.

Розглядаючи участь польової артилерії у вогневій поразці противника в ході наступу своїх військ, західні військові фахівці виділяють чотири періоди, під час яких вона залучається для рішення вогневих завдань:

артилерійське забезпечення висування й розгортання військ;

артилерійська підготовка атаки;

артилерійська підтримка атаки;

артилерійський супровід наступу.

В обороні польова артилерія вирішує вогневі завдання, як правило, в інтересах частин, що обороняються, першого ешелону і для одночасної глибокої вогневої поразки других ешелонів (резервів) противника. Артилерією дивізії в обороні будуть вирішуватися наступні основні завдання:

дезорганізація військ противника і придушення його вогневих засобів;

зрив або затримка організаційного переходу противника в наступ;

придушення його засобів управління, розвідки, спостереження й ПВО;

поразка бойових порядків військ противника в ході його наступу;

заборона наступу на вибраному їм напрямку й ін.

Бойовий порядок артилерійського дивізіону (батареї).

Для виконання бойових завдань відповідно до рішення загальновійськового командира артилерійські дивізіони (батареї) займають вогневі позиції (ВП), командири артилерійських спостерігачів - спостережні пункти, розгортаються також органи управління (центри керування вогнем) і бойового забезпечення.

По існуючих нормативах вогневі позиції артилерії, що здійснює безпосередню підтримку бригад, призначаються й вибираються якнайближче до переднього краю в смугах дій підтримуваних бригад. Так, вогневі позиції дивізіонів 155-мм гаубиць розташовуються й обладнаються на віддаленні 2-4 км від переднього краю в наступі та 3-6 км - в обороні. Дивізіони, виділені для забезпечення загальної підтримки (як правило, дивізіони 203,2-мм СГ), займають вогневі позиції на віддаленні 3-4 км у наступі та 4-6 км в обороні. Дивізіони РСЗО - на віддаленні 5-15 км.

Кожному дивізіону, батареї, а іноді й взводу призначають один або декілька районів (вогневих позицій), як основних, так і запасних.

Розміри районів вогневих позицій дивізіонів:

155-мм гаубиць - 2,5-4,5х3 км, а іноді й більше; 203, 2-мм гаубиць - 4-6х3-4 км.

Розміри вогневих позицій батарей:

155-мм гаубиці - 300х300 м (між районами ВП батарей може бути до 1000 м);

203, 2-мм гаубиці - 800-1000 м по фронті й до 1000 м у глибину (між районами ВП - 1-2 км);

РСЗО MLRS - 4000х4000 м і більше (взводу РСЗО - 300-400х300-400 м, відстань між взводами до 1 км).

У деяких випадках батареї на вогневій позиції розгортаються повзводно. Взвод займає ділянку місцевості розміром до 400 м по фронті, відстань між взводами становить 400-1600 м. Гаубиці можуть розташовуватися в лінію або уступом вправо або вліво. В останньому випадку глибина побудови бойового порядку взводу досягає 200 м. Вся батарея розміщається на ділянці місцевості розміром від 1200 до 2400 м по фронті й 300-600 м у глибину.

Основні ВП розраховані для виконання основних завдань, запасні - для маневру.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 431 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.016 с)...