Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Доведення інструкцій по формуванню бюджетних запитів



Місцеві фінансові органи розробляють і доводять до головних розпорядників бюджетних коштів інструкції з підготовки бюджетних запитів.

Інструкція з підготовки бюджетних запитів та форми бюджетних запитів затверджуються наказом фінансового управління. Інструкція щодо підготовки бюджетних запитів розробляється з метою запровадження організаційних, фінансових та інших обмежень, яких зобов’язані дотримуватися розпорядники бюджетних коштів у процесі підготовки бюджетних запитів, для забезпечення єдиного підходу до всіх розпорядників бюджетних коштів при формуванні показників проекту місцевого бюджету. Фінансове управління розробляє граничні обсяги видатків загального фонду на наступний бюджетний період. Розподіл граничного обсягу видатків повинен забезпечувати належне виконання основних завдань головного розпорядника, виходячи з пріоритетів, визначених Урядом на наступний рік, що включають в себе оплату праці, нарахування на заробітну плату, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, забезпечення продуктами харчування, стовідсоткове фінансування розрахунків за спожиті енергоносії та трансферти населенню, пов’язані з соціальним захистом та соціальним забезпеченням. Такий розподіл повинен врахувати необхідність зменшення рівня заборгованості минулих періодів та недопущення утворення нової заборгованості за зобов’язаннями в наступному році.

Фінансове управління на будь якому етапі складання і розгляду проекту місцевого бюджету здійснює аналіз бюджетного запиту, поданого головним розпорядником коштів, з точки зору його відповідності меті, пріоритетності, а також дієвості та ефективності використання бюджетних коштів. На основі результатів аналізу начальник фінансового управління приймає рішення про включення бюджетного запиту до пропозиції проекту місцевого бюджету перед поданням його на розгляд органу місцевої виконавчої влади або місцевого самоврядування, який готує проект рішення про бюджет.

Якщо головний розпорядник у своєму бюджетному запиті подасть розподіл граничного обсягу загальних видатків, структура якого не забезпечує мінімально необхідний рівень функціонування цього головного розпорядника (наприклад, більшість коштів планується направити на оплату праці, а на утримання установи та оплату комунальних послуг і енергоносіїв тощо - в недостатніх обсягах), фінансове управління повертає такий бюджетний запит цьому головному розпоряднику для приведення його у відповідність з даною вимогою. У разі невиконання головним розпорядником зазначених вимог, начальник фінансового управління має право не включати цей бюджетний запит до пропозицій проекту бюджету на наступний рік.

Головні розпорядники бюджетних коштів несуть відповідальність за своєчасність, достовірність та зміст поданих фінансовому управлінню бюджетних запитів, які мають містити всю інформацію, необхідну для аналізу показників проекту місцевого бюджету.

В доповнення до визначених форм головні розпорядники коштів місцевих бюджетів подають детальну пояснювальну записку, в якій дається обґрунтування запиту в розрізі економічної структури видатків, а також розроблені заходи з економії коштів.

Кожна форма бюджетного запиту підписується окремо керівником установи, начальником планово-фінансової служби (головним бухгалтером) та закріплюється печаткою установи.

Розрахунок показників на поточний рік необхідно здійснити з врахуванням ресурсів на збільшення мінімальної заробітної плати, підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС, проведення індексації заробітної плати працівників відповідно до Закону України «Про індексацію грошових доходів населення».

В Інструкції про підготовку бюджетних запитів обов’язково вказуються показники мінімальної заробітної плати та прожиткового мімінуму на одну особу, які враховуються при складанні бюджетного запиту на наступний бюджетний період.

В Інструкції визначений порядок заповнення бюджетних запитів по кожному виду видатків в розрізі економічної класифікації: оплата праці, нарахування на заробітну плату, витрати на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю, оплату транспортних послуг, придбаннямедикаментів та перев’язувальних матеріалів,придбання продуктів харчування, видатки на відрядження, оплата комунальних послуг та енергоносіїв,капітальні видатки та ін.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 395 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...