Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Наодинці вдома



Диктанти для учнів початкових класів

Правила дорожнього руху

Переходь дорогу лише у дозволених місцях. Спочатку подивись ліворуч, посередині дороги – праворуч. (12 сл.)

Кожна вулиця має проїзну частину для руху транспорта. Це – дорога. Пішоходи ходять узбіччям або тротуарами. (15 сл.)

До школи і додому обирай безпечний шлях. З цим тобі допоможуть батьки. (12 сл.)

Гратися, кататися на дорозі не можна. Водію важко відразу зупинити машину. (11 сл.)

Правила дорожнього руху – це дорожна грамота. Володіти нею мають всі. Незнання або невміння дотримуватись цих правил, призводить до втрати не тільки здоров’я, але й життя. (25 сл.)

Безпечний відпочинок

Найкращий відпочинок – на природі. Гратися на льоду річок, озер та ставків - небезпечно! (14 сл.)

Ой, як грно на річці! Не перегрівайтеся – це небезпечно. Захищайте голову від сонячних променів. Одягайте головний убір. (17 сл.)

Найкращий відпочинок - на природі. Біля води відпочивай тільки з дорослими. Купайся у дозволених місцях. У воді не можна пустувати, переохолоджуватися. (21 сл.)

Наодинці вдома

Вам доводилося залишатися вдома без дорослих? Дотримуйтесь правил, які говорять батьки. Запам’ятайте місця, які вдома безпечні для навчання та ігор. (21 сл.)

Сьогодні ти вдома і без дорослих. Сумно? Вибирайте безпечні місця для розваг. Не грайтеся біля відкритих вікон, на балконі, горищі. Користуйтеся електричними приладами, якими дозволяють батьки. (26 сл.)

Інколи батькам треба йти у справах і діти залишаються вдома самі. Ви можете читати, малювати, гратися ляльками, машинками чи м’якими іграшками. Але треба знати і пам’ятати про різні небезпеки. Вони можуть підстерігати вас всюди: на вулиці, в лісі, біля річки і навіть вдома. (43 сл.)





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...