Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Запитання для самоконтролю. 1. Розділення і кооперація праці в суспільстві та на підприємстві: поняття і види; форми і межі



1. Розділення і кооперація праці в суспільстві та на підприємстві: поняття і види; форми і межі.

2. Характеристика трудових процесів і сутність їх нормування: поняття трудового процесу та класифікаційні ознаки; структура трудового процесу; сутність нормування праці; види норм праці.

3. Поняття і основні напрями організації праці: поняття організації праці; завдання організації праці; елементи організації праці та їх сутність.

4. Умови праці і чинники їх формування: поняття, чинники формування умов праці, характеристика виробничих чинників.

5. Організація розумової праці та оцінка його ефективності: особливості розумової праці; групи працівників розумової праці і їх функції; умови раціональної організації розумової праці; поняття робочого місця працівника розумової праці та задачі його вдосконалення.

6. Характеристика робочих місць і організація їх обслуговування: поняття робочого місця, сутність оснащеності та планування робочого місця; поняття типового проекту організації робочих місць; форми і системи обслуговування робочих місць.

ЗАДАЧІ

ТИПОВЕ РІШЕННЯ ЗАДАЧ

8.1.

Норма освітленості слюсаря-складальника - 200 люкс. Перевіркою встано-влено, що фактично на робочому місці освітленість досягає 175 люкс. Крім того, фактична температура повітря в приміщенні 15градусів за С при нормі 18-22 градуси за С, а фактичний рівень шуму 100 дБ при нормі 85-90 дБ.

Визначити:

1. Коефіцієнт умов праці за цими показниками.

2. Як може понизитись продуктивність праці, якщо на кожну 0,01 частки зниження цього коефіцієнта продуктивність праці падає на 0,5%.





Дата публикования: 2014-10-25; Прочитано: 465 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...