Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оперативне управління як інструмент антикризового управління підприємством



Основним контуром оперативного управління є система оперативного управління, створена відповідно до вимог до схем управління. В рамках таких схем управління розглядається процес створення і здійснення управляючого впливу суб'єктом управління.

Основні принципи формування системи оперативного управління:

1. Принцип своєчасності полягає в оперативному реагуванні суб'єкта управління на зміни інформації про функціонування об'єкту управління. Рішення повинні ухвалюватися своєчасно, тобто реакція на дію повинна здійснюватися в строк, необхідний для ефективного вирішення проблеми, яка виникла.

2. Принцип раціональної точності – необхідно, щоб витрати на рішення проблеми не перевищували можливих збитків унаслідок події.

3. Принцип группіровки – деякі проблеми або події можуть бути згруповані для найефективнішого їх вирішення.

4. Принцип делегування повноважень - зводиться до того, що б керівник певного рівня не вирішував проблеми нижчого рівня, а займався рішенням проблем відповідної складності.

Оперативне управління –це цілеспрямований вплив на об'єкт управліннядля стабілізації поточного стану і підведення основних характеристик об'єкту у відповідність із стратегією його діяльності.


Рис. 10.1. Аспекти системи оперативного управління





Дата публикования: 2014-10-20; Прочитано: 632 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...