Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стадії контрольно-наглядових проваджень



Узагальнено в структурі контрольно-наглядових проваджень можна виді­лити три стадії:

1. Порушення провадження (інформаційна стадія);

2. Розгляд (аналітична стадія);

3. Прийняття рішення та виконання (стадія коригування);

4. Оскарження прийнятого рішення.

Метою першої стадії контрольно-наглядового провадження (інформацій­ної) є одержання інформації про важливі сторони, прояви та якості підконтрольного об'єкта за допомогою різноманітних методів спо­стереження, перевірок та обліку об'єктивних фактичних даних про підконтрольний об'єкт. Інформація слугує засобом життєдіяльності та ефективності контрольно-наглядових функцій. Можливості її одержання визнача­ються перш за все всеохоплюючим та універсальним характером контролю.

Другою стадією контрольно-наглядового провадження виступає аналітич­на стадія. Даний процес включає в себе аналітичний момент, що полягає в обробці первинної інформації, детальній перевірці та аналізі всіх фактів, взятих у їхній сукупності, в причинному зв'язку, тим самим створюючи базу для формування висновку від­носно об'єкта контролю, на скільки процеси, що в ньому відбуваються, відповідають бажаним моделям та зразкам.

Третя стадія контрольно-наглядового провадження виходить за межі само­го контролю та нагляду, тому що або пов'язана з прийняттям нового рішення, яке усуває виявлені недоліки, або із застосуванням заходів приму­сового характеру, що також лежить за його функціональними ме­жами. Точність у визначенні коригуючої стадії контролю є прин­ципово важливою як з теоретичної, так і з практичної точок зору, оскільки відіграє роль основи правильного вибору та обґрунтуван­ня правових заходів та процесуальних форм у відповідній діяльно­сті суб'єктів їх застосування.

Четверта стадія провадження "оскарження прийнятого рішення" за своєю природою є факультативною стадією. У випадку якщо суб'єкт контрольно-наглядового впливу не згоден з прийнятим рішенням в процесі виконання контрольно-наглядових функцій владним суб’єктом, він має право в встановленому порядку оскаржити прийняте рішення, в тому числі про застосування примусових заходів впливу. Слід зазначити, що в даному випадку оскарження в жодному разі не призупиняє безпосереднього виконання рішення.





Дата публикования: 2014-10-19; Прочитано: 2128 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...