Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення придатності підшипників



Якщо в результаті розрахунків витримані умова і, як наслідок, , то попередньо обрані підшипники в розділі 7 придатні для конструювання підшипникових вузлів. Невиконання цих умов практично зустрічається у двох випадках:

1. Розрахункова динамічна вантажопідйомність більше базової . У цьому випадку рекомендується збільшити базову динамічну вантажопідйомність:

а) переходом з легкої в середню або важку серію даного типу підшипника, не змінюючи діаметра 2-ї і 4-ї ступенів під підшипники;

б) переходом з даного типу підшипника в іншій, більш вантажопідйомний (наприклад, замість кулькових прийняти роликові підшипники);

в) збільшенням діаметра 2-ї і 4-ї ступенів під підшипники. При цьому треба врахувати, що ця міра приведе до зміни розмірів інших ступіней вала.

2. Розрахункова динамічна вантажопідйомність набагато менше базової . В цьому випадку базову динамічну вантажопідйомність зменшують:

а) переходом з середньої серії в легку або особливо легку серію даного типу підшипника;

б) переходом з даного типу підшипника в іншій, менш вантажопідйомний (наприклад, замість радіально-упорних кулькових прийняти радіальні кулькові).

Діаметри d2 і d4 ступіней під підшипники зменшувати в жодному разі не треба, тому що вони визначені з розрахунку на міцність.

Такі випадки в більшості мають місце для тихохідних валів редукторів. При цьому розрахункова динамічна вантажопідйомність буде набагато менше базової .

Запропоновані рекомендації не вичерпують можливих варіантів одержання задовольняючих значень і залежать від конкретних умов навантаження підшипників.





Дата публикования: 2014-10-19; Прочитано: 399 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...