Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Привода



Мета: 1. Визначити потужність і частоту обертання двигуна.

2. Визначити передатне число привода і його ступенів.

3. Розрахувати силові й кінематичні параметри привода.

Двигун є одним з основних елементів машинного агрегату. Від типу двигуна, його потужності, частоти обертання й іншого залежать конструктивні і експлуатаційні характеристики робочої машини та її привода.

Для проектованих машинних агрегатів рекомендуються трифазні асинхронні короткозамкнені двигуни серії 4А. Ці двигуни найбільш універсальні. Закрите і обдуваєме виконання дозволяє застосувати ці двигуни для роботи в забруднених умовах, у відкритих приміщеннях і т.п.

Двигуни серії 4А застосовують для приводів механізмів, що мають постійне або мало мінливе навантаження при тривалому режимі роботи і велике пускове навантаження, внаслідок підвищеної сили тертя та більших інерційних мас, наприклад, конвеєрів, шнеків, змішувачів, вантажопідйомників і т.п. Ці двигуни працюють при будь-якому напрямку обертання, забезпечуючи при необхідності реверсивність машинного агрегату.

Вихідними даними технічних завдань на курсове проектування передбачене застосування двигунів серії 4А з діапазоном потужностей від 1,1 до 22 кВт (табл. 1.1).

Таблиця 1.1





Дата публикования: 2014-10-19; Прочитано: 512 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...