Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ І. Загальні положення про інтелектуальну власність. Кабінету Міністрів України «Про затвердження мінімальних ста­вок винагороди (роялті) за використання об'єктів авторського пра­ва і суміжних прав»



Кабінету Міністрів України «Про затвердження мінімальних ста­вок винагороди (роялті) за використання об'єктів авторського пра­ва і суміжних прав», «Про державну реєстрацію авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір», а також постанова, якою затверджено Тимчасове положення «Про мінімальні ставки гонорару та авторської винагороди за фільми, що створюються за державним замовленням на кіностудіях України».

На розвиток зазначених нормативних актів Державним патент­ним відомством України (а пізніше — Державним департаментом інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України) бу­ло розроблено і прийнято низку відомчих актів, які регулюють суспільні відносини щодо порядку набуття права інтелектуальної власності на винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торго­вельні марки тощо. Відповідні правові акти були прийняті і Дер­жавним агентством України з авторських та суміжних прав при Кабінеті Міністрів України.

Цивільний кодекс України (далі — ЦК України), який набрав чинність із 1 січня 2004 p., вперше у національному законодавстві надав формальне визначення права інтелектуальної власності як права особи на результат інтелектуальної, творчої діяльності або інший об'єкт права інтелектуальної власності, визначений ЦК Ук­раїни та іншими законами України (ст. 418 ЦК України).





Дата публикования: 2014-10-30; Прочитано: 723 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...