Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Обязательные учебники для покупки всем классом и рабочие тетради

Внутрішня балістика розглядає явища, які відбуваються під час пострілу, особливо при русі кулі каналом ствола.

Пострілом називається викидання кулі з каналу ствола зброї енергією газів, що утворюються при згоранні порохового заряду.

При пострілі із стрілецької зброї відбуваються наступні явища. Від удару бойка по капсулю бойового патрона, досланого в патронник, вибухає ударний склад капсуля і утворюється полум’я, яке через отвори в дні гільзи проникає до порохового заряду і запалює його. При згоранні порохового (бойового) заряду утворюється велика кількість сильно нагрітих газів, що створюють в каналі ствола високий тиск на дно кулі, дно і стінки гільзи, а також на стінки ствола і затвора.

Найбільшої величини тиск газів досягає, коли куля знаходиться в 4...6 см від початку нарізної частини ствола.

Початкова швидкість – це швидкість руху кулі у дульного зрізу ствола. Вона залежить від довжини ствола, ваги кулі, величини порохового заряду, його температури, вологості та інших чинників.

Під час пострілу тиск газів діє на дно гільзи, чим викликає рух зброї (ствола) назад. Цей рух називається віддачею. Вона відчувається у вигляді поштовху в плече, руку і ґрунту. Сила тиску порохових газів (сила віддачі) і сила опору віддачі (упор прикладу, рукоятки, центр тяжіння зброї тощо) розташовані не на одній прямій і направлені в протилежні сторони. Вони утворюють сили, під дією яких дульна частина ствола зброї відхиляється догори. Крім того, під час пострілу відбуваються коливальні рухи (вібрація) ствола зброї.

Постріл, при якому траєкторія не підіймається над лінією прицілювання вище цілі протягом всього польоту, називається прямим пострілом.
   

Обязательные учебники для покупки всем классом и рабочие тетради.

Купим совместно с «Б» классом, т.к. именно у них еще преподает Алефтина Николаевна (наш учитель по математике)


Дата публикования: 2014-10-29; Прочитано: 197 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...