Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ТТХ стрілецької зброї



Характеристики 9мм ПМ АКМ АК-74 РПК РПК-74 ПКМ ПКТ РПГ-7В
Вага зброї без патронів, кг 0,73 3,6 3,0 5,6 5,0 7,5 10,5 6,3
Калібр ствола, мм 9,0 7,62 5,45 7,62 5,45 7,62 7,62  
Ємність магазина, шт.           100-200    
Вага патрона, г   16,2 10,2 16,2 10,2 21,0 21,8  
Вага кулі, г 6,1 7,9 7,9 9,6 9,6  
Бойова швидкість стрільби під час стрільбі чергами пост./хв.                
Початкова швидкість кулі, м/сек.                
Прицільна дальність, м                
Темп стрільби, пост./хв.             700/800  
Дальність прямого пост-рілу по грудній фігурі, м                

7,62-мм модернізований автомат Калашникова (АКМ і АКМС) є індивідуальною зброєю і призначений для знищення живої сили противника (рис. 79). Для ураження противника в рукопашному бою до автомата приєднується багнет.

Рисунок 79 – 7,62-мм модернізований автомат Калашникова

Для стрільби із автомата використовуються патрони із звичайними (із стальним осереддям) та трасуючими кулями.

Із автомата ведеться автоматичний або одиночний вогонь (стрільба одиночними пострілами). Автоматичний вогонь є основним видом вогню із автомата. Він ведеться короткими (до 5 пострілів) і довгими (до 10 пострілів) чергами і безперервно. Подавання патронів під час стрільби здійснюється із коробчатого магазина ємністю 30 патронів.

Автомат складається із таких основних частин і механізмів: ствола зі ствольною коробкою, прицільним пристроєм, прикладом і пістолетною рукояттю; кришки ствольної коробки; затворної рами з газовим поршнем; затвора; зворотного механізму; газової трубки із ствольною накладкою; ударно-спускового механізму; цев’я; магазина; багнета.

До комплекту автомата входять: приладдя, ремінь, сумка для магазинів; до комплекту автомата АКМС, крім того, входять чохол для автомата з кишенею для магазину.

Автоматична дія автомата заснована на використанні частини енергії порохових газів, що відводяться із каналу ствола до газового поршня затворної рами.

7,62-мм ручний кулемет Калашникова (РПК і РПКС) є автоматною зброєю механізованого відділення (рис. 80). Він призначений для знищення живої сили і ураження вогневих засобів противника.

Рисунок 80 – 7,62-мм ручний кулемет Калашникова

Для стрільби із автомата використовуються патрони із звичайними (із стальним осереддям) та трасуючими кулями.

Вогонь із кулемета ведеться короткими (до 5 пострілів) і довгими (до 15 пострілів) чергами і безперервно. Крім того, ударно-спусковий механізм дозволяє вести й одиночний вогонь.

Кулемет складається із таких частин і механізмів: ствола зі ствольною коробкою, прицільним пристроєм, прикладом і пістолетною рукояткою; кришки ствольної коробки; затворної рами з газовим поршнем; затвора; зворотного механізму; газової трубки із ствольною накладкою; ударно-спускового механізму; цев’я; магазина; сошки.

До комплекту кулемета входять: приладдя, ремінь, чохол і сумка для магазинів. Більшість частин і механізмів ручного кулемета має таку ж будову, як і відповідні частини і механізми модернізованого автомата Калашникова (АКМ).

9-мм пістолет Макарова є особистою зброєю нападу та захисту й призначений для ураження противника на невеликих відстанях (рис. 81).

Рисунок 81 – 9-мм пістолет Макарова

Вогонь із пістолета найбільш ефективний на відстані до 50 м. Убивча сила кулі зберігається на відстані до 350 м. Вогонь із пістолета ведеться одиночними пострілами. Бойова швидкість стрільби пістолета – 30 пострілів за хвилину. Вага пістолета із спорядженим магазином 810 гр.

Пістолет складається із таких основних частин і механізмів: рамки зі стволом і спусковою скобою; затвору з ударником, викидачем і запобіжником; зворотної пружини; ударно-спускового механізму; рукоятки з гвинтом; затворної затримки; магазина. До кожного пістолета придається приналежність: запасний магазин, протирка, кобура та пістолетний ремінець.

Ручний протитанковий гранатомет РПГ-7В призначений для боротьби з танками, самохідно-артилерійськими установками, бойовими машинами піхоти, бронетранспортерами та іншою броньованою технікою противника (рис. 82). Крім того, він може бути використаний для знищення живої сили противника, яка знаходиться за легким укриттям а також у будівлях міського типу.

Рисунок 82 – Ручний протитанковий гранатомет РПГ-7В

Стрільба з гранатомета ведеться пострілами типу ПГ‑7В (ПГ‑7ВМ, ПГ‑7ВЛ, ПГ‑7ВС та інші) з надкаліберною реактивною протитанковою гранатою кумулятивної дії. Бойова швидкість стрільби – 4-6 пострілів за хвилину.

Гранатомет складається з таких основних частин і механізмів: ствола із механічним (відкритим) прицілом; ударно-спускового механізму із запобіжником; бойкового механізму; оптичного прицілу.

Постріл до гранатомету складається з протитанкової гранати і порохового заряду. Протитанкова граната складається з: головної частини із вибуховою речовиною; підривника; реактивного двигуна; стабілізатора (розташований у пороховому заряді).

У комплекті до кожного гранатомета надаються запасні частини, інструменти та приладдя: сумка для перенесення трьох гранат; сумка для перенесення двох гранат та ЗІП гранатомета.

Ручні осколочні гранати є ефективним особистим засобом ближнього бою. Ручні осколочні гранати призначені для ураження осколками живої сили противника у ближньому бою під час атак, у окопах, сховищах, населених пунктах, у лісі, в горах як у пішому порядку, так і на транспортних засобах і т.п. На озброєнні частин (підрозділів) інженерних військ є гранати типу РГД‑5, РГ‑42, Ф‑1, РКГ-3 (табл. 40).

Таблиця 40





Дата публикования: 2014-10-29; Прочитано: 4491 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...